Сестра от „Пирогов“ преби в операционната пациентка с викове: „Млъкни ма, дрисло“!

   

 

 

 

 

 

За ужасяващ случай в „Пирогов“ разказва пациентка.

Вяра Димитрова твърди, че е била пребита в здравното заведение и то от операционна сестра, която й ударила няколко шамара и се разкрещяла: „Млъкни ма, дрисло!“

 

Младата жена е подала сигнал в прокуратурата и до ръководството на „Пирогов“, разкрива самата тя на профила си във Фейсбук. Ето какво още разказва: (публикуваме разказа ѝ без редакционна намеса) „Искам да ви разкажа шокираща случка от преди няколко дни. Наложи ми се по спешност да бъда приета и оперирана в „Пирогов“ (доста голяма киста на яйчниците). Препоръчан доктор, избор на екип, всичко както си му е реда. Мина операцията и след като ме пускаше упойката, операционната сестра трябваше да ми бие обезболяващо.

Бях все още завързана за операционната маса, но не издържах на болката и се разпъшках „ох, боли ме“, а операционната сестра ми отвърна: „млъкни ма, дрисло“ и направи опит да ме удари. Мръднах се леко, доколкото ми позволяваше положението. Казах ѝ, че ще си охкам и пъшкам колкото си искам, защото все пак съм в операционната, а не в манастира. Видимо разгневена, застана над главата ми и ми удари 3-4 силни шамара и започна да ме обижда и заплашва.

Започна да ми обяснява дали знам коя е тя, на кой е сестра и какво щяло да ми се случи. Дори си записа имената и адреса ми от документите. Изпаднах в шок, не можех да повярвам какво ми се случва, а бях безсилна, с адски болки и завързана. Имаше една санитарка която стана свидетел на всичко това. Преместиха ме в стая … ревяща.. изчаках сутрешната визитация и се оплаках на д-р Джунков (началник отделение на Спешна гинекологична хирургия) и отговорът беше, че ще провери случая.

Неочаквано след няколко часа се появи отново въпросната сестра да ми се извинява и да ми се обяснява,че била афектирана имала си лични проблеми. Поиска ми прошка, била съжалявала. Пуснах жалба в „Пирогов“ (имам и входящ номер). Ако не откликнат, ще сезирам съответните медии и органи на реда, няма да оставя нещата така. Утре това може да бъде моето дете или вашето!“