Абсурд по нашенски: Преди три години колата на пенсионера Димитър мистериозно изчезна от центъра на София! Сега обаче ще го одрусат с 16 бона, защото…

   

 

През 2014 г. 20-годишния автомобил на Димитър Радев изчезва от центъра на София. Мъжът сигнализира в полицията, МВР и прокуратурата впрягат ресурс и половин година търсят колата.

„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър. С това съобщение за него случаят приключва. След още 2,5 години, това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

На всичкото отгоре възрастният мъж се оказва, че дължи и доста солена такса за тригодишния престой на колата на наказателния паркинг – близо 16 хиляди лева. Абсурд, но факт, признават и от МВР, и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал. От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова.

От МВР пък ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години. А Димитър Радев обмисля да съди МВР и „Градска мобилност”. Колата пък ще отиде са скрап, тъй като се е амортизирала, информира Нова тв.

Видео-Нова тв