РИБАРИТЕ СА В ПАНИКА! НЕЩО НЕВИЖДАНО СЕ СЛУЧИ С МОРЕТО КРАЙ ЦАРЕВО!

   

 

Морето се е обагрило в странен цвят, а необичайното явление се засилило постепенно от седмица насам. Водата е мътна и призрачно синкава – „като мъгла“, казаха рибари от Царево, които се обадиха за аномалията, цитирани от „Труд“.

 Дългогодишният морски вълк Георги Пейчев обясни, че според него, става дума за водорасло, което има странен цъфтеж. В подкрепа на думите си той приведе и факт: след 2 метра дълбочина в морето почти нямало видимост. От бистро и прозрачно, изведнъж помътнявало и ставало „като мъгла“. Това се потвърдило и от наблюденията на няколко негови колеги, които влезли да се изкъпят и се опитали да се гмурнат надолу към дъното. Според риболовците, морето обикновено отразява цвета на облаците.
Сега обаче със сигурност не те били причина за странния цвят. Че водата е мътна потвърдиха и рибари от Ахтопол. „Морето има приятен резедав цвят, а водата е мътна.
Може би бързата промяна на температурата е причината за това или пък течения, защото още е малко рано да цъфтят водораслите. Но пък кой знае,компетентните органи да кажат“, коментираха те. „Хората са притеснени, че морето наистина е мътно. Преди няколко дни имахме сигнал за мътно петно в Поморие, с кафеникав цвят. Извършихме проверка и анализите от пробите на водата показаха, че няма замърсяване. Най- вероятно промяната в цвета се дължи на цъфтежа на водорасли.“